Affiliate marketing

Affiliate marketing er en fantastisk disciplin inden for online markedsføring. En disciplin som (hvis det udføres på en god måde) både skaber værdi for forbrugeren, forhandleren og ikke mindst dig som er affiliate marketer.

Der er rigtig mange som ikke rigtig ved, hvad affiliate marketing går ud på. Derfor har jeg valgt at lave dette blogindlæg med henblik på at gøre det nemmere for dig at forstå, hvad det egentlig handler om – og ikke mindst hvorfor jeg bruger så meget tid på det.

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing er en performance-baseret måde at markedsføre sig på. Det går i alt sin enkelthed ud på, at webshoppen/tjenesten ønsker flere kunder, leads, salg osv. Til det bruger de “affiliates” (sådan en som mig) til at markedsføre deres produkter og ydelser. Som affiliate bliver du så betalt (typisk provision eller et fast beløb) for de kunder, leads og salg du leverer.

Overordnet set består det af fire led:

  • Din hjemmeside
  • En forbruger
  • En webshop/tjeneste
  • Et affiliatenetværk

Lad mig give dig et konkret eksempel

Jeg har en hjemmeside, der handler om huset- og haven. Denne hjemmeside kunne jeg godt tænke mig at tjene lidt penge på. Derfor tilmelder jeg mig et affiliatenetværk som har en række webshops tilkoblet, der sælger produkter/ydelser som relaterer sig til hus- og have. Affiliatenetværket er bindeleddet mellem mig og de webshops/tjenester jeg ønsker at markedsføre/promovere på min hjemmeside.

Lad os sige, at jeg skriver en artikel om gulvlamper. I artiklen henviser jeg til forhandlere af gulvlamper som er tilkoblet affiliatenetværket. Du som forbruger søger nu efter gulvlamper på Google og lander på min side/artikel. Du finder min artikel værdifuld og klikker dig videre til en af de forhandlere jeg henviser til. Du beslutter dig nu for at købe en gulvlampe. Det vil sige, at der er genereret et salg.

Af det salg får jeg en provision. Lad os antage, at webshoppen giver 10% i provision pr. salg jeg laver via min hjemmeside. Du som forbruger køber en lampe til 1.000 kr. Det betyder, at jeg får 10% af det beløb – altså 100 kr.

Sådan hænger affiliate marketing helt konkret sammen. Hvis du gerne vil have det forklaret lidt mere grafisk, vil jeg anbefale dig at se nedenstående video.

Arbejd hvor og når som helst

En af de største grunde til, at jeg beskæftiger mig med affiliate marketing er, at jeg har mulighed for at arbejde hvor jeg vil og ikke mindst når jeg vil. Denne “frihed” er fantastisk at være i besiddelse af, da jeg for eksempel kan udnytte “spildtid” i toget ved at arbejde og ikke mindst – i teorien – sidde under en palme i sydens sol og “knokle”.

Derudover er affiliate marketing også en disciplin som udfordrer mig – og det kan jeg godt lide. Jeg er nødt til at være kreativ, arbejde hårdt og ikke mindst gøre det bedre end mine konkurrenter, hvis jeg vil have det maksimale ud af min forretning. Det er uden tvivl noget som holder mig til ilden og får min forretning til at vokse sig større.

affiliate marketing palme
Affiliate marketing gør det muligt at arbejde hvor og når som helst.

Passiv indkomst 24 timer i døgnet 365 dage om året

En anden god grund til, at jeg arbejder med affiliate marketing er, at jeg kan generere omsætning uden at være fysisk tilstede ved min computer. Der kan altså rulle penge ind på kontoen på trods af, at jeg ikke aktivt er tilstede.

Jeg er flere gange kommet hjem fra skole og opdaget, at et salg på +1000 kr. var tikket ind i løbet af dagen. Lige præcis dette scenarie er grunden til, at jeg bruger så meget tid på min affiliate forretning.

“Passiv” skal tages med et gran salt

Mange tror fejlagtigt, at affiliate marketing er “a walk in the park”, men det er ikke helt sådan verden hænger sammen. Tidligere var konkurrencen ikke så intensiv, hvorfor du hurtigt kunne banke en side på benene og læne dig tilbage og se pengene rulle ind. Så nemt er det ikke i dag. Det kræver visse egenskaber og ikke mindst vedholdenhed, hvis du ønsker at skabe dig en succesfuld affiliate forretning.

Når det så er sagt, så er det stadig muligt at bygge en nogenlunde selvkørende forretning uden at skulle bruge særlig mange timer om ugen på det. Det handler i høj grad om, hvor god du er til at outsource dine aktiviteter.

Du bliver dygtig til at markedsføre dig på internettet

Fordelen ved affiliate marketing handler ikke kun om frihed og det at tjene penge uden at være aktivt tilstede på din “arbejdsplads”. Det handler i høj grad også om, at du bliver rigtig dygtig til at arbejde med online markedsføring. En succesfuld affiliate hjemmeside kræver nemlig, at du har styr på SEO, tekstforfatning, linkbuilding, hjemmesider, sociale medier og lignende.

Disse kompetencer er gode at have/kende til i en verden, der bliver mere og mere digitaliseret.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *