Mini-guide til cykelferie i Toscana

Mit navn er Kristoffer Føns, jeg er 23 år gammel og arbejder som SEO konsulent & rejseblogger. Online marketing branchen i Danmark er rimelig lille, så det er nemt for alle at kende alle – jeg kender således også ‘kun’ Simon fra nettet.

Simon og jeg deler både passion for online marketing, rejser og cykelsporten, så da jeg fik muligheden for at skrive et gæsteindlæg her på sitet stod det klart, at jeg ville skrive om cykling & rejser.

Herunder kan du læse en mini-guide til cykelferie i Toscana.

Toscana – perfekt til cykelferien

I sommers var jeg på ferie i Toscana for 2. gang. Min kæreste og jeg boede lidt udenfor Firenze i noget nær verdens bedste omgivelser (tjek min anmeldelse af ferieboligen her).

I de omgivelser blev jeg decideret forelsket i Toscana og er simpelthen nødt til at vende tilbage dertil på en decideret cykelferie.

Toscana er kendt vidt og bredt som et fantastisk område for cykelryttere – det er ikke uden grund, at rigtig mange pro-ryttere bosætter sig i Toscana (og i særdeleshed i Lucca). Vejene er generelt godt asfalteret og bilisterne er vant til, at der er mange cykelryttere på vejene – omend der naturligvis køres relativt stærkt, vi er jo i Italien 🙂

cykelferie toscana
På en cykelferie i Toscane oplever du naturen på tætteste og ikke mindst smukkeste hold

Planlægning af turen til Toscana

Når beslutningen er taget og du skal på cykelferie i Toscana skal du have styr på følgende:

Flybilletter

Toscana er et relativt småt område, men der er alligevel et par valgmuligheder, når du skal finde flybilletter.

Der er pt (desværre) ingen flyselskaber, der flyver direkte til lufthavnene i Pisa og Firenze. Til gengæld kan turen fra Kastrup til Firenze gøres på 4 timer med et enkelt stop hos KLM. I min research har jeg fundet flybilletter tur/retur for 1500 kr.

Det er værd at undersøge alternative ruter til Pisa, Firenze og eventuelt Bologna lufthavn, da der kan være gode penge at spare. RyanAir har bl.a. afgange fra både København og Billund til Pisa (med 1 stop) – helt ned til 700 kr tur/retur.

Brug en søgemaskine som Momondo eller Skyscanner for at få et hurtigt overblik over udbuddet af flybilletter til Toscana.

Transport i Toscana

Jeg vil uden tvivl anbefale jer at leje en bil. Det er faktisk nødvendigt, hvis I ikke vil bo i en af de større byer og være afhængige af offentlig transport. Det fede ved Toscana er, at man kan finde ferieboliger i de mindste flækker og dermed bo i utrolig smukke omgivelser.

Jeg lejede bil via firmaet AVIS og var ovenud tilfreds. Bookede en af de billigste valgmuligheder hjemmefra og afhentede den i Pisa Lufthavn, hvorefter vi kørte turen til ferieboligen lidt udenfor Firenze. Havde hørt meget skidt om udlejningsfirmaer, men oplevede ingen problemer – heller ikke da bilen skulle afleveres.

Overnatning

Der er i sandhed mange muligheder, når det kommer til overnatning i Toscana. Der er rigtig mange gamle gårde, som nu er restaureret og benyttes som feriebolig.

Det er muligt at finde overnatning for omkring 3-400 kr pr overnatning ganske fine steder. Tag et kig på sider som Airbnb, Wimdu eller den danske Sommerferie.nu – der er virkelig mange muligheder, så dette er det mindste problem.

Leje af cykel i Toscana

Den mere tricky del og den vigtigste. Som dansker, der ikke kan italiensk, kan det være svært at overskue markedet for cykel-udlejning i støvlelandet.

Jeg har fundet frem til Veloce, som udlejer racercykler af god kvalitet. Tag et kig på firmaet webiste, hvor du kan få mere info om priser etc – link.

rejseguide toscana
Kristoffer Føns har sin egen rejseblog, hvor han deler ud af sine tips og tricks ift. rejser og oplevelser i udlandet.

Egentlig vil jeg dog anbefale, at du blot snakker med din vært, når du har booket ferielejligheden/boligen. Hvis du eksempelvis booker en feriebolig hos Airbnb kommer du typisk i kontakt med en familie, der har boet i området gennem flere generationer – de kan langt bedre guide dig til et godt udlejningsfirma og hjælpe med bookingen.

Du er med rigtig stor sandsynlighed ikke den første gæst, der gerne vil leje en racercykel og hvis du er, så kan vedkommende italiensk og kender sit område.

Jeg ville personligt være mere tryg ved, at det er min vært, som skaffer kontakten til en lokal, som udlejer racercykler. Det er også lidt autentisk og cool at støtte den lille lokale cykelhandler.

Håber at du kan bruge mini-guiden her – i hvert fald til at få styr på flybilletter & overnatning i Toscana 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *